Info Pupkopers

Jimi leeft bij ons in huis en dat is ook de plek waar de pups geboren en getogen worden. Zo krijgen ze een optimale socialisatie en alle aandacht die ze nodig hebben. Ze maken kennis met kinderen, visite, huishoudelijke geluiden etcetera. We zien er uiteraard ook op toe dat de pups voldoende rust krijgen en in tijden van rust de omgevingsprikkels geminimaliseerd worden.

Ruim 4 weken na de geboorte van de pups is het eerste pupbezoek. De eerste weken houden we pupkopers uiteraard via de website op de hoogte van de ontwikkeling van de pups.

Pupkopers mogen hun voorkeuren opgeven en wij houden daar zo goed mogelijk rekening mee. We beoordelen welke pup het beste bij jullie gezin past. We gaan altijd voor de beste match en daarin speelt niet alleen kleur en geslacht maar zeker ook karakter een belangrijke rol.

Jimi tijdens ons eigen eerste pupbezoek met 6 weken.

Als de pups 8 weken oud zijn mogen zij naar hun nieuwe huis. Ze zijn dan ingeënt, ontwormd, bezitten een Europees paspoort voor gezelschapsdieren en zijn gezond verklaard door de dierenarts. De pups krijgen een stamboom mee en hun dna profiel wordt vastgelegd. Ook worden ze gechipt en geregistreerd bij de databank voor gezelschapsdieren. Voor de gezondheid van moederhond en haar pups en de fokkersbegeleiding gaan wij naar de fijne dierenartsen van Kliniek Dieren.

Voorwaarde bij de aanschaf van een Australian Labradoodle is dat iedere hond gesteriliseerd/gecastreerd wordt. Dit is een voorwaarde die je bij ieder fokker tegen zal komen en er is een goede reden voor. De Australian Labradoodle is enorm in opkomst en heeft nog niet de erkenning en bescherming van een erkend hondenras. Door de verplichte sterilisatie/castratie wordt gewaarborgd dat er alleen met de beste honden en in de beste combinaties gefokt wordt. Dat draagt bij aan de vitaliteit van het ras en voorkomt uitbuiting en doorfok.

Bij ons koop je een pup met een contract waarin we afspreken dat de pup binnen 18 maanden gesteriliseerd/gecastreerd moet worden. Deze ingreep betaal je zelf. Wij hebben er voor gekozen om de pups niet in het nest te laten steriliseren/castreren. Wij vinden het belangrijk dat de pups zich zo natuurlijk mogelijk ontwikkelen en niet tijdens deze belangrijke socialisatiefase geconfronteerd worden met een ingrijpende gebeurtenis. Deze keuze maken we op basis van ons gevoel. Er is namelijk voor zover wij weten geen wetenschappelijk bewijs dat sterilisatie/castratie op die leeftijd schadelijk is voor pups. In de Verenigde Staten is het bijvoorbeeld bij honden en katten een normale gang van zaken.

Wij volgen het fokregelement van ALFA Europe. We laten de pups daar echter niet registreren. De reden hiervoor is dat uitstel van de sterilisatie/castratie van de pups tot 18 maanden om niet medische redenen, dan niet tot de mogelijkheden behoort.

Wij werken met een wachtlijst. Om in aanmerking te komen voor een pup van Jimi kun je via de mail contact met ons opnemen. We vinden het fijn om in de mail wat meer te weten te komen over jullie gezinssituatie, woon- en werksituatie en jullie motivatie om een hond en in het bijzonder de Australian Labradoodle te verwelkomen.

De kennismakingsgesprekken zullen bij een succesvolle dekking plaatsvinden bij ons thuis in het weekend van 21 en 22 maart. Als het van beide kanten goed voelt krijg je een definitieve plek op de wachtlijst en vragen we om een aanbetaling van 100 euro, die uiteraard weer van de pupprijs wordt afgetrokken.

Als jij of één van je gezinsleden last heeft van een allergie is het wijs om dat vooraf te testen. ALCN kan bemiddelen voor een ‘testdoodle’ bij jullie in de buurt en wij denken natuurlijk ook graag met je mee.

Mocht je overwegen de hond naast huishond ook als therapiehond in te zetten, omdat er bijvoorbeeld sprake is van Autisme of ADHD in jullie gezin, meld het dan vooral. Ik (Hanneke) heb een achtergrond als orthopedagoog en denk graag met je mee.

Een kennismakingsgesprek heeft alleen zin als het volgende op jullie van toepassing is:

  • Jullie hebben je goed verdiept in de voor- en nadelen van de aanschaf van een hond en het hele gezin is bereid om er tijd, aandacht en energie in te steken.
  • Jullie hebben de tijd en de ruimte om in de eerste week van juni 2020 een pup te verwelkomen en realiseren je dat een pup niet lang alleen kan zijn.
  • Jullie hebben nagedacht over de invulling van de zomervakantie en realiseren je dat je met een pup jonger dan 15 weken niet naar het buitenland mag reizen.
  • Jullie hebben wellicht een voorkeur qua kleur van de pup maar sluiten geen kleuren uit. We doen dit bewust omdat we een bont nest verwachten en voor iedereen de beste match willen maken.

Australian Labradoodle puppy’s pups beschikbaar fokker arnhem wachtlijst open gelderland 2019